Bio Leendert in English

Profile_Picture_20-10-2017Leendert van Gemeren werd geboren in Rotterdam op 28 mei 1968 en heeft na veel omzwervingen zijn plekje gevonden in Zoetermeer.

Leendert heeft voor een groot deel van zijn leven in Ermelo gewoond en is vandaar vertrokken om te gaan wonen (in chronologische volgorde) in Amersfoort, Woudenberg, Hollandsche Rading (militaire dienstplicht), Little Plumstead in Engeland, Harderwijk, Linschoten, Ermelo, Nootdorp, Pijnacker, Delft en als eindpunt Zoetermeer.

rotterdam-kootsekade-4a

Leendert’s geboortehuis in Rotterdam

Leendert heeft een zeer diverse carrière achter zich als onder andere steward, met werkzaamheden in de zorg, als assistent opticien en in de IT. De afgelopen jaren, sinds ongeveer 2000, is zijn gezondheid afgenomen als gevolg van een genetisch bloeddefect dat niet genezen kan worden. Sinds 2010 ontvangt hij elke drie weken een infuus met donorproduct. Om die reden vraagt hij lezers van zijn werk om te overwegen om ook bloeddonor te worden.

LPH_1989_square

Leendert’s huis in Engeland

In deze laatste periode is Leendert ook gaan schrijven, om de emoties rond ziek zijn van zich af te schrijven, om wat te zien is in de natuur, wat hij meemaakt in zijn gezin in Zoetermeer en omgeving en ook om God te danken voor dat hij nog leeft.

Rhoonstraat 6 2729GR Zoetermeer NL

Leendert’s tegenwoordige huis in Zoetermeer

Leendert is getrouwd en heeft vier kinderen, twee jongens en twee meisjes waarvan de oudste twee inmiddels op zichzelf zijn gaan wonen, de jongste dochter floreert in het tweetalig VWO en de allerjongste bijna klaar is in het basisonderwijs.

Leendert heeft als hobbies fotograferen, meestal bloemen, paddestoelen en insecten, macro-fotografie dus en soms de weide natuur in voor de vogels. Op zijn websites kan je dan ook behalve de gedichten en blogs die hij schrijft ook veel foto’s vinden.